Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Met een budget je woning verduurzamen

Verduurzamen van je woning is niet altijd een eenvoudige of goedkope taak, maar er zijn manieren om dit te doen zonder je bankrekening te leeg te halen. Hieronder beschrijven we een aantal manieren om je woning op een budget te verduurzamen.

Energiebesparing door isolatie

Een van de meest effectieve manieren om energie te besparen en je woning te verduurzamen is door deze goed te isoleren. Dit betekent niet alleen het isoleren van het dak, maar ook van de muren en het raamwerk.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de meest kosteneffectieve manieren om je woning te isoleren. Dit is een manier om de lucht in de spouw tussen de buitenmuur en het binnen plafond te isoleren, wat kan leiden tot een besparing van tot wel €400 op je jaarlijkse energierekening. De kosten voor spouwmuurisolatie kunnen variëren, maar gemiddeld liggen deze tussen de €450 en €650 per muur.

Vervanging van verouderde ramen en deuren

Oude ramen en deuren kunnen een belangrijke bron van warmteverlies zijn. Het vervangen van deze componenten door energie-efficiëntere ramen en deuren kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. De kosten voor de vervanging van ramen en deuren kunnen variëren, maar je kunt rekenen op een uitgave tussen de €2.000 en €5.000.

Vervanging van verlichting en elektrische apparaten

Het vervangen van verouderde verlichting door LED-verlichting en het upgraden van oude elektrische apparaten naar nieuwe, energie-efficiëntere modellen kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. De kosten voor het vervangen van verlichting en elektrische apparaten zijn afhankelijk van het aantal vervangingen, maar gemiddeld kun je rekenen op een uitgave van €50 tot €200.

Energie-efficiënte verwarming

Een andere manier om energie te besparen en je woning te verduurzamen is door de verwarming te vervangen door een energie-efficiëntere verwarming. Dit kan zijn door over te stappen op een warmtepomp, zonne-energie of een combinatie van beide.

https://www.isolatie-info.nl/spouwmuurisolatie/prijs-spouwmuurisolatie