Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Bespaar tijd met administratieve zaken

Het is opmerkelijk om vast te stellen hoe snel bedrijven overschakelen naar een wagenpark dat grotendeels bestaat uit elektrische en hybride auto’s. Waar de introductie ervan nog een moeilijke start kende, is dat tij nu volledig gekeerd en is de vraag naar elektrische auto’s nog amper bij te houden. Als je dan ook nog in een laadpas voor iedere auto voorziet, heb je helemaal toegang tot alle voordelen van het elektrisch rijden.

 

De laadpas biedt tal van mooie voordelen

Iedereen kent wel de klassieke tankkaart, maar nog lang niet iedereen is ervan op de hoogte dat er voor elektrische auto’s ook een laadpas bestaat. Het principe is volkomen gelijk en de vele voordelen krijg je er zomaar bovenop.

 

Dankzij het snelladen verlies je niet langer nodeloos tijd

 Zeker in de beginperiode van de elektrische auto’s stonden veel bedrijven nog eerder weigerachtig tegenover het maken van de overstap. De afstand die kon gereden worden met een volle accu zou te kort zijn en het laden zou te veel tijd in beslag nemen. Met een laadpas kun je echter ook voor de mogelijkheid van het snelladen kiezen om zo in amper 20 minuten je auto op te laden van 20% naar 80%. Een aanzienlijke tijdwinst dus.

 

De administratie verloopt een stuk vlotter

 Van de laadpas krijg je elke maand een handig overzicht waarop af te lezen is wanneer er werd geladen, met welke auto en voor welk bedrag. Administratief is er op die manier nog weinig werk te doen en de boekhouding beschikt zo meteen over een volledig en correct document. De tijd van het verzamelen en verwerken van de talloze bonnetjes is hiermee voorgoed naar het verleden verbannen. 

 

Je kunt eenvoudig van het fiscaal voordeel genieten

 Op fiscaal vlak heb je dankzij de laadpas geen enkele moeite om de betaalde BTW op de laadbeurten terug te vorderen. Dit is dan ook de enige manier waarop dit kan. Als werknemers bijvoorbeeld zelf hun laadbeurten betalen en daarna het bonnetje binnen brengen, kan de BTW niet teruggevorderd worden, wat toch een aanzienlijke meerkost vormt. Fiscaal biedt de laadpas dus een enorm voordeel en dat zonder dat je er tijd en energie in hoeft te steken.

 

Je hoeft niet langer te zoeken naar een laadpunt

Met de laadpas kunnen jij en je medewerkers op ieder moment van de dag en de nacht de auto makkelijk en snel opladen aan één van de vele laadpunten van een uitgebreid netwerk. Niet enkel in eigen land, maar ook daarbuiten, heb je altijd toegang tot een laadpunt dichtbij. Het is ook mogelijk om bij je thuis te laden en de laadbeurten te koppelen aan de laadpas. Op geen enkele manier wordt nog tijd verloren aan het laden van de auto.

 

Tal van andere diensten zijn makkelijk toe te voegen

Wat de laadpas nog een stuk interessanter maakt, is dat je er ook tal van andere diensten aan kunt koppelen. Denk maar aan het tanken met gewone brandstof voor de hybride auto’s, aan het betalen van tol of aan het aankopen van bijvoorbeeld olie in één van de shops aan de laadpunten. De uitgaven die met de laadpas gedaan worden, komen ook allemaal op het overzicht te staan.