Verenigde Zaken
Image default
Marketing en reclame

Zo verrijk je jouw website met beeld

Je website verrijken met mooie beelden: hoe pak je dat precies aan? Door mooie video’s te schieten natuurlijk. Hiervoor kun je een gekwalificeerde cameraman inhuren. Via een videoproductie bedrijf kun je een promotiefilm laten maken, maar ook tal van andere video’s laten produceren en nabewerken. Zij nemen zowel het filmen als de montage voor hun rekening. Onderschat het belang van video op het internet niet. Tegenwoordig gebeurt bijna alles digitaal en als iets effectief is gebleken op het internet, dan is het wel video. Je website is je visitekaartje online. Het is de eerste indruk die je bij mensen achterlaat en die eerste indruk moet goed zijn.

Haal nieuwe klanten binnen

De homepage is de doorverwijspagina van je website: vanuit hier verwijs je mensen door naar andere pagina’s, zoals je productpagina’s. Een eerste vereiste van de homepage is dat deze er professioneel en uitnodigend uitziet. Een rustig en overzichtelijk ontwerp is dus een vereiste. Maar daarmee ben je er nog niet. Je wilt de bezoeker ook prikkelen en dat doe je met video – met bewegend beeld! Video is dé manier om de aandacht van bezoekers langer vast te houden. Maar zorg niet voor té grote videobestanden: dat maakt je computer traag.

Verschillende toepassingen

Je kunt media op verschillende manieren toepassen op je website. Gebruik foto’s of video’s. Het voordeel van foto’s is dat ze een kleine bestandgrootte hebben en de website niet vergroten. Foto’s geven een goede eerste indruk van je bedrijf als geheel, de mensen op de werkvloer, de producten, de diensten, het bedrijfspand en de omgeving waarin je werkzaam bent. Maar wil je mensen echt inspireren, dan heb je video nodig – en dat het liefst in HD.

De ideale afmetingen

Zoals gezegd, kunnen grote bestanden je website vertragen. Als deze langzaam (of helemaal niet) inladen, zal het al snel afgelopen zijn met het geduld dat bezoekers met je hebben. Ook zal je kelderen in de ranking van Google. Google wil zijn gebruikers kwaliteit aanbieden en sites die niet goed laden komen niet voor kwaliteitscontent in aanmerking. Een afbeelding zet je bij voorkeur in klein formaat toe. Video’s dien je zo goed mogelijk te comprimeren. Ook kun je er voor kiezen YouTube video’s op te nemen op je website. Je video’s worden dan extern afgespeeld, waardoor ze je site niet zullen vertragen. Een nadeel is wel de kans op reclames.

Beperk het niet tot je eigen website

Het fijne van sociale media kanalen is dat ze openbaar zijn en gratis te gebruiken. Bovendien zijn ze op video ingespeeld, waardoor uploaden een makkie is. Als je echt een groot publiek wil bereiken met video, dien je deze niet alleen op je website te plaatsen, maar ook op social media.

https://www.promotionfilm.nl/blog/voorbeelden-bedrijfsfilmpjes-die-eenvoudig-zijn-te-filmen-oeElkd