Verenigde Zaken
Image default
Investeren

Investeren in prefab bouw – Een goede zaak?

Het grootste voordeel van investeren in vastgoed, althans naar mijn mening, is de vrijheid van keuze, met name de keuze om te investeren op elke manier die u geschikt acht. Op zijn minst zijn er verschillende exit-strategieën voor de beleggers van vandaag om te overwegen, van renovatie tot groothandel. Er is echter een levensvatbare investeringsstrategie die veel te veel mensen over het hoofd zien: prefab woningen. Hoewel niet zo populair als hun traditionele eengezins tegenhangers, prefab woningen zijn net zo goed een levensvatbare beleggingsstrategie. In feite is het heel goed mogelijk dat prefab woningen zou kunnen bieden precies de kans die u op zoek was. Een ding is echter zeker: je zult nooit weten totdat je meer te weten over wat prefab woningen te koop kan doen voor u in deze online training.

 

WAT IS EEN PREFAB WONING?

Prefab woningen, ook wel bekend als modulaire woningen, zijn precies wat je zou verwachten: woningen die eerder werden vervaardigd off-site, alleen te worden verzonden en gemonteerd op een vooraf bepaalde locatie in de toekomst. In plaats van het bouwen van een huis op de gewenste locatie, zullen aannemers eigenlijk bouwen uit individuele secties van een onderwerp eigendom dat kan worden gemonteerd op de eindbestemming.

De individuele secties van moderne prefab woningen worden meestal gebouwd in klimaat gecontroleerde bouwfaciliteiten waar aannemers meer controle kunnen uitoefenen over het proces als geheel. Het bouwen van de individuele secties in een faciliteit die speciaal is ontworpen om dit te doen beperkt fouten en verhoogt de efficiëntie. Als gevolg hiervan, het is een stuk makkelijker voor de aannemers van prefab woningen te voldoen aan de staat en de lokale bouwvoorschriften voor een bepaald gebied. Zodra de individuele secties zijn gebouwd in de genoemde faciliteit, worden ze vervolgens vervoerd naar de uiteindelijke locatie, waar ze uiteindelijk worden samengevoegd op een permanente fundering.

Ondanks hun onconventionele aard, prefab woningen blijven een levensvatbare optie voor vastgoedbeleggers te overwegen. Immers, beleggers moeten niet worden gehinderd door waar het huis vandaan kwam, maar eerder of ze het kunnen verkopen of niet. Buiten het fabricageproces, zijn prefab woningen niet anders voor een investeerder dan hun traditionele tegenhangers. Het doel blijft hetzelfde: kopen met een korting, renoveren, en verkopen met winst. Dat gezegd hebbende, prefab woningen zijn zeer veel zo een levensvatbare opties voor de beleggers van vandaag.

 

PREFAB VS MODULAIR

Alle geruchten dat u hebt gehoord van een prefab vs modulaire woning debat zijn waarschijnlijk gebaseerd op onjuiste veronderstellingen, de twee zijn namelijk gewoon hetzelfde. Zowel prefab woningen en modulaire woningen zijn synoniemen met elkaar; beide beschrijven woningen die werden gebouwd in stukken off-site en gebouwd op een locatie op een permanente fundering. Als u zich dus afvraagt of u moet investeren in een prefab huis of een modulaire woning, wees dan maar gerust dat ze net hetzelfde zijn.

 

PREFAB WONINGEN voordelen

  • Kwaliteit: Geprefabriceerde woningen worden gebouwd in een faciliteit die speciaal is ontworpen om prefab woningen te bouwen. Dat betekent dat aannemers zich geen zorgen hoeven te maken over weersomstandigheden of andere problemen die zich zouden voordoen bij het bouwen van een huis op locatie. Beter nog, de faciliteiten kunnen bouwers efficiënter en beter zijn in wat ze doen. Als gevolg hiervan is de kwaliteit van geprefabriceerde woningen onbetwistbaar; ze zijn zonder twijfel vergelijkbaar met hun traditionele tegenhangers.
  • Prijs: Geprefabriceerde woningen zijn vaak veel goedkoper dan traditionele woningen die ter plaatse worden gebouwd. Niet alleen worden de kosten laag gehouden door het fabricageproces, maar er zijn ook minder mensen nodig om ze te bouwen, omdat het proces eenvoudig te repliceren is. Als gevolg hiervan kunnen geprefabriceerde woningen tot 15 procent goedkoper zijn dan traditioneel gebouwde woningen. Het lagere prijspunt kan net datgene zijn waar veel nieuwe investeerders naar op zoek zijn.
  • Financieringsmogelijkheden: Vaker wel dan niet, zullen de fabrikanten van geprefabriceerde woningen alternatieve vormen van financiering bieden, naast elke andere vorm van financiering die al beschikbaar is gesteld. Als gevolg hiervan zullen investeerders die nieuw kopen meer opties tot hun beschikking hebben. Belangrijker nog, er is een grotere kans dat investeerders een financieringsbron kunnen vinden die aan hun specifieke behoeften voldoet.
  • Snelheid: Door het fabricageproces van prefab woningen, en de mogelijkheid om complicaties te beperken, worden prefab woningen vaak zeer snel gebouwd. De doorlooptijd, van ontwerp tot oplevering, is een stuk korter dan een traditionele woning.

 

PREFAB WONINGEN NADELEN

  • Extra kosten: Er zijn verschillende extra kosten verbonden aan prefab woningen die u moet weten over voordat u zich vastlegt op een. Niet verrassend, moet u de grond onder de prefab woning te bezitten. Het is ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u daadwerkelijk toestemming om een prefab woning op genoemde eigenschap te zetten. Aangezien er geen bestaande woning op het land, moet u ook contact opnemen met de juiste autoriteiten om te bevestigen dat u kunt elektriciteit, waterleidingen en riolering toe te voegen.
  • Grotere vooruitbetalingen: Traditionele woningen hebben de neiging om aanbetalingen overal vereisen van 3,5 procent tot 20 procent. Echter, prefab woningen zullen meestal willen kopers om de bouwkosten te betalen voordat ze in te trekken. Het is niet ongewoon voor contracten op te nemen een schema voor het betalen in termijnen, terwijl het huis wordt gebouwd. Als gevolg hiervan, kopers moeten er zeker van zijn dat ze kunnen het huis veroorloven voordat ze zich verbinden.
  • Het kopen van ongeziene zicht: Niet in tegenstelling tot het kopen in een nieuwe ontwikkeling, het kopen van een prefab huis zal de aanstaande eigenaren kopen een huis dat ze nog niet hebben gezien. Zeker, er zijn modellen, maar er is iets te zeggen over het zetten van voet in een huis voordat je het koopt.

 

 

MOET IK INVESTEREN IN EEN PREFAB WONING?

Prefab huizen te koop kwamen ooit met een stigma; een die een daling in kwaliteit suggereerde. Echter, prefab woning kits zijn beter dan ooit en komen aardig in de buurt van woningen die gebouwd zijn op de klassieke manier. In feite kunnen moderne prefab woningen alles zijn waar een koper naar op zoek is: luxueus, elegant, duurzaam, en zelfs betaalbaar. Misschien nog belangrijker, prefab woningen vertegenwoordigen nog steeds een commodity; mensen willen ze nog steeds kopen, wat betekent dat er absoluut een reden om te investeren in hen. Elke keer als er een vraag is die gepaard gaat met aantrekkelijke winstmarges, is er ruimte voor een investering. Daarom is er helemaal geen reden om deals met prefab woningen te negeren. Ze kunnen namelijk je volgende goede deal vertegenwoordigen.

https://www.modulehome.be/nl/prefab-containerwoning-bouwen/