Verenigde Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

Het kopen van een zuurstofgenerator

De zuurstofgenerator valt onder compressoren die een gastechniek hebben. Een compressor is een geweldig hulpmiddel om de productie in je bedrijf te verbeteren en werknemers sneller en makkelijker aan het werk te zetten. Met een zuurstofgenerator wordt bij wijze van zuurstof gemaakt. Wat er gebeurt bij een zuurstofgenerator is dat zuurstof uit omringende lucht met hoge concentratie in een vat voor voorraad wordt opgeslagen. Dan kan de generator gebruikt worden om de zuurstof in het vat te genereren en gebruiken. Als je een zuurstofgenerator gaat kopen is het belangrijk te bepalen welke capaciteit en zuiverheid je nodig hebt, zodat je op basis daarvan de beste optie kan kiezen. 

 

Verschillende zuurstofsystemen

Als je een zuurstofgenerator koopt is het belangrijk te bepalen welke capaciteit en hoogte zuiverheid je nodig hebt. Zo heb je in een medische of farmaceutische omgeving een hogere zuiverheid nodig. Het meest gekozen en gebruikte systeem is die van de membraan technologie en daarna komt de PSA, Pressure Swing Absorption, techniek. Je kunt daarbij kiezen voor zuiverheden tot wel 99,5 procent en capaciteit in verschillende hoogtes. Soms kun je de capaciteit ook simpelweg verhogen door een extra bank erbij te plaatsen. Er is dus ruime keuze tussen verschillende capaciteiten en zuiverheden bij een zuurstofgenerator. 

 

Zuurstof verplaatsen met zuurstofcilinder vulsystemen

Om de zuurstof die geproduceerd is te verplaatsen in flessen worden verschillende hoge druk cilinder vulsystemen gebruikt. Er zijn cilinders die tot wel 50 liter met zuurstof kunnen worden gevuld. Zo kun je de zuurstof verplaatsen van de ene naar de andere generator bijvoorbeeld. Als je een zuurstofgenerator gaat kopen sta je voor veel keuzes en het beste kan je in gesprek gaan met een expert die je hebt met de juiste keuze voor een generator met de juiste capaciteit, zuiverheid en vulsystemen. Zo weet je zeker dat je de goede keuze maakt.