Verenigde Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

3 tips om je huis goedkoop op te knappen

Ga je binnenkort verhuizen of wil je jouw huidige woning opknappen? Heb je echter geen groot budget? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je 3 tips om je huis met een budget op te knappen.

Tip 1: Doe zoveel mogelijk zelf

Voor veel klusjes in je huis hoef je niet iemand in te huren. Sommige mensen denken dat bepaalde klusjes moeilijker zijn dan ze echt zijn. Door YouTube-filmpjes te bekijken kan je al veel leren. Heb je een vriend(in) die handig is? Vraag hem of haar dan om hulp. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een vloer leggen of een tafel opknappen. Dit scheelt je veel geld. Als je iemand inhuurt moet je niet alleen de loonkosten betalen, maar ook de kosten voor diegene om bij je thuis te komen. Ook gebruiken ze vaak eigen materialen, die meestal een stuk duurder zijn. De kosten kunnen zo snel oplopen.

Tip 2: Kies voor verven

Twijfel je nog of je wilt verven of behangen? Als je op korte termijn geld wilt besparen is verven de juiste keuze. Naast dat dit je veel geld bespaart, is het ook makkelijker om zelf te doen en ben je hier minder lang mee bezig. Je hoeft onder andere minder voorbereidingen te treffen. Zo bespaar je ook tijd en tijd is geld. Veel doe-het-zelf-winkels hebben regelmatig aanbiedingen voor verf. Zo kan je nog goedkoper je verf scoren.

Tip 3: Bespaar op raambekleding

Vaak wordt er gedacht dat raambekleding erg duur moet zijn. Regelmatig hebben mensen ook een miskoop met raamdecoratie, omdat het verkeerd is opgemeten. Raamdecoratie hoeft echter niet duur te zijn. Zoek wel goed uit wat voor soort raamdecoratie je wilt aanschaffen. Zo voorkom je een miskoop en dat je vervolgens nog meer geld kwijt bent aan het kopen van nieuwe raamdecoratie. Elke raamdecoratie heeft andere voor- en nadelen en is hierdoor minder of meer geschikt voor een bepaald huis en een bepaalde kamer. Zo zijn jaloezieën een goede keuze als je privacy belangrijk vindt en zelf de lichtinval wilt bepalen. Door een goedkope aanbieder te zoeken kan je flink wat geld besparen op raambekleding woonkamer. Bij sommige aanbieders krijg je meetgarantie. Dit houdt in dat je gratis nieuwe raamdecoratie krijgt als het niet goed gemeten is. Dit scheelt je veel geld.

Je kunt ook veel geld besparen door tweedehands spullen aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor tweedehands meubels. Je kunt dit onder andere vinden op Marktplaats en Facebook pagina’s en groepen.