Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Meer meenemen dan in je auto past

Wanneer je een kleine auto hebt, maar wel veel spullen mee wil nemen, kan een bagagewagen handig zijn. Dit is een specifiek soort aanhangwagen. Een aanhangwagen biedt natuurlijk de mogelijkheid meer mee te nemen dan je in je auto zou kunnen vervoeren. Dat kan handig zijn als je op vakantie gaat, maar bijvoorbeeld ook voor gereedschap of als je gaat vissen. Er zijn verschillende momenten wanneer een bagagewagen uitkomst biedt. Het is aan jou om te bedenken of je de bagagewagen of aanhangwagen wil kopen of huren. 

 

Voordelen van een bagagewagen

Een bagagewagen is een afgesloten aanhangwagen. Meestal is een aanhangwagen natuurlijk open. Dat betekent dat je er dingen op vast moet maken. Zeker als het slecht weer is, is een bagagewagen dan handiger. Bovendien loop je geen risico dingen kwijt te raken onderweg. Een bagagewagen kan ook specifiek een gereedschapswagen zijn. Deze opent op zodanige wijze dat je direct bij al het gereedschap in de wagen kunt. Het voordeel van de afgesloten bagagewagen is ook dat je je spullen niet in de auto hoeft te vervoeren. Ideaal als je op vakantie gaat. De auto is dan direct beschikbaar als je de wagen loskoppelt om meteen boodschappen te gaan doen bijvoorbeeld. 

 

Kopen of huren?

Wanneer je de aanhangwagen eenmalig of eens per jaar maar gebruikt, is het waarschijnlijk handiger om deze te huren. Je kunt ook overwegen om een bagagewagen of aanhangwagen te kopen. Als je vaker gebruik maakt van de wagen, ben je dan op de lange termijn natuurlijk goedkoper uit. Wel zal je de ruimte moeten hebben om je aanhangwagen te bewaren als je deze niet gebruikt. Het voordeel is natuurlijk dat je de nodige kampeerspullen bijvoorbeeld in de wagen kunt bewaren en zo nooit zal vergeten als je op vakantie gaat. Wel zo gemakkelijk dus.