Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Leer meer over de verschillende stootwagens

Een wandelwagen is voor de meeste gezinnen een must-have item en nuttig om het leven met je nieuwe baby in goede banen te leiden.

Veel aanstaande ouders besteden veel tijd aan het onderzoeken van beste kinderwagen voordat ze er een op hun babylijst zetten. Wandelwagens zijn vaak ook een van de duurste babyspullen die je zult bezitten. Maar ze maken het een stuk gemakkelijker om met je kleintje het huis uit te gaan, en je zult je kinderwagen waarschijnlijk jarenlang gebruiken, dus je krijgt waar voor je geld.

Welke soorten kinderwagens zijn er?

Er zijn verschillende soorten kinderwagens waaruit je kunt kiezen, waaronder:

Universele kinderwagens: Kinderwagens die zeer geschikt zijn voor alledaagse activiteiten, zoals een wandeling door de buurt of een wandeling door een winkel.

Reis-systemen: Een reissysteem is een kinderwagen die wordt geleverd met een baby-autozitje dat erop kan worden bevestigd. Ouders houden van reissystemen omdat je ze vanaf de eerste dag kunt gebruiken en je je baby niet hoeft te storen tijdens de overgang van autostoel naar wandelwagen en weer terug. Je kunt een travel system kopen met een wandelwagen en een autostoeltje van hetzelfde merk, of verschillende merken combineren om je eigen travel system te maken. (Je moet er alleen voor zorgen dat je kinderwagen en autostoeltje compatibel zijn en adapters kopen).

Lichtgewicht kinderwagens: Zoals de naam al zegt, wegen lichtgewicht kinderwagens een stuk minder dan traditionele kinderwagens. Ze worden ook wel reis kinderwagens of compacte kinderwagens genoemd. Ze zijn ideaal voor op reis of voor ouders die een kinderwagen nodig hebben die gemakkelijk te dragen is als hij is afgebroken (denk aan trappen op en af lopen, in en uit autokoffers halen, met het openbaar vervoer reizen, enzovoort).

Dubbele wandelwagens: In dubbele kinderwagens of duowagen kunnen twee kinderen tegelijk. Als je een tweeling hebt of kleintjes van bijna dezelfde leeftijd, kan een dubbele kinderwagen je leven een beetje gemakkelijker maken. Dubbele kinderwagens zijn er in twee configuraties: front-to-back (ook wel tandem of in-line genoemd) of side-by-side.

Converteerbare kinderwagens: Een converteerbare kinderwagen kan worden geconverteerd van een enkele kinderwagen naar een dubbele. Een converteerbare kinderwagen is een goede keuze als je van plan bent om twee kinderen te krijgen die relatief dicht bij elkaar in de leeftijd liggen. Net als dubbele kinderwagens, zijn converteerbare kinderwagens verkrijgbaar in tandem of zij-aan-zij configuraties.

Jogging wandelwagens: Hardlopers opgelet: deze kinderwagens zijn gebouwd voor ruw terrein en hebben een verbeterd veersysteem voor een soepelere rit.

Frames van kinderwagens: Een geraamte van een wandelwagen (denk: handvat, opbergmand en wielen), deze worden compleet gemaakt wanneer u een compatibel baby-autostoeltje bevestigt.

Heb je een wandelwagen nodig?

De meeste ouders kiezen ervoor om een kinderwagen aan te schaffen. Het is mogelijk om de wandelwagen over te slaan en een draagzak te gebruiken, maar veel ouders vinden het gemak van een wandelwagen prettig om met hun baby te wandelen, hard te lopen en op stap te gaan.  Denk dan bijvoorbeeld aan een Bugaboo buggy, een bekende keus van vele ouders. 

Wanneer heb je een wandelwagen nodig?

Als de wandelwagen geschikt is voor een babyautostoeltje of een wiegje, of als de zitting helemaal plat kan worden gelegd, kunt u de wandelwagen vanaf de geboorte gebruiken. Als dat niet het geval is, kunt u de wandelwagen meestal pas gebruiken als uw baby ongeveer zes maanden oud is, rechtop kan zitten en de nek onder controle heeft.

Hoewel het per model verschilt, kunnen de meeste kinderwagens kinderen houden tot ze ongeveer 50 pond wegen. Dus hoewel een kinderwagen een grote investering is, zul jij er veel profijt van hebben.

 

https://www.gratis-artikel-plaatsen.nl/het-kopen-van-een-kinderwagen-vereist-kennis/