Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Dit zijn de 6 voordelen van LED verlichting

LED verlichting, je komt het tegenwoordig op veel plekken tegen. Waarom is LED verlichting zo populair geworden en wordt het vaker gebruikt dan traditionele verlichting? Er zitten verschillende voordelen aan LED verlichting in vergelijking met traditionele verlichting. We hebben de 6 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet!

 

1. Energiezuinig

Als we het hebben over LED verlichting, dan hebben we het over verlichting dat zeer energiezuinig is. Het verbruikt namelijk tot wel tachtig procent minder energie dan traditionele verlichting. Hierdoor bespaar je niet alleen maar op je energierekening, maar verminder je ook nog eens de impact op het milieu.

 

2. Lange levensduur

Naast dat LED verlichting bespaart op je energierekening en dat het goed is voor het milieu, heeft het ook een lange levensduur. Dit houdt dus in dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. De gemiddelde levensduur van een LED lamp is ongeveer 25.000 tot 50.000 branduren. Dit is veel langer dan bijvoorbeeld een gloeilamp die slecht 1.000 branduren meegaat.

 

3. Milieuvriendelijk

Zoals er net al werd gezegd zijn LED lampen ook nog eens milieuvriendelijk. Dit komt doordat ze geen giftige stoffen bevatten zoals kwik. Daarnaast kunnen LED lampen worden gerecycled. Dit is minder belastend voor het milieu, wat de lampen dus milieuvriendelijk maakt.

 

4. Directe verlichting

Een ander voordeel van LED lampen is dat je niet hoeft te wachten op licht wanneer je de schakelaar omzet. LED lampen geven namelijk direct volledig licht bij het inschakelen, terwijl traditionele lampen enige tijd nodig hebben om op te warmen voordat ze volledig licht kunnen geven.

 

5. Veelzijdig

LED verlichting kan ook worden gebruikt in verschillende toepassingen. Van bijvoorbeeld thuisgebruik tot commerciële en industriële toepassingen. Daarnaast zijn er verschillende kleurtemperaturen beschikbaar. Dit houdt in dat LED lampen kunnen worden afgestemd op de specifieke toepassing en sfeer die je zelf wil creëren.

 

6. Lage warmteontwikkeling

LED verlichting produceert weinig warmte in vergelijking met traditionele verlichting. Hierdoor wordt er minder energie verspild en is het ook een stuk veiliger!