Verenigde Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

In 6 stappen van idee tot nieuwe ruimte

Van te voren lijkt het misschien wel heel gemakkelijk, maar zodra je aan de lang bent, lijkt niets minder waar. Het ontwerpen en inrichten van een ruimte is ontzettend veel werk. Een klus waarbij het ook zeker handig is om hulp van anderen in te schakelen. Voordat je begint, is het goed om te weten hoe het allemaal in z’n werking gaat. 

  1. Kennismakingsgesprek 

Het kan zijn dat je er al veel verstand of ervaring mee hebt en alles dus alleen wilt doen, maar vaak is dat niet het geval. Het kan dan een hele grote hulp zijn om specialisten in te huren. Zij luisteren goed naar wat jij wilt en zorgt ervoor dat jouw wensen uitkomen. De ontwerp(st)er gaat net zolang door, totdat hij of zij een goed beeld heeft van wat jij in je gedachten hebt. Uiteindelijk wordt er een offerte gemaakt en een samenvatting van alle afspraken en zaken die moeten worden uitgevoerd. Zo weten jullie allebei wat er van elkaar verwacht wordt voor een moderne kantoorinrichting.

  1. Schets 

Stap twee is het maken van een schetsontwerp. Hier wordt het eerste concept gemaakt met alle ideeën. Je kunt het een beetje vergelijken met een soort plattegrond. ook wordt er een inventarisatie gemaakt. Dat bestaat voornamelijk uit alle afmetingen ruimtes die zijn berekend. Zodra de eerste versie klaar is, wordt dit natuurlijk met jou gedeeld en dan kun je aangeven wat je mooi en minder mooi vindt. Zo weet de ontwerp(st)er waar er bepaalde aanpassingen moeten worden gemaakt. 

  1. Medium ontwerp 

Een medium ontwerp kun je zien als het voorlopige uitgangspunt. Hier komt jouw visie echt tot leven. Hier beginnen jullie met het nadenken over materialen en kleuren. Je gaat dus de sfeer creëren. Alle kleine delen komen nu dan echt bij elkaar. Met alle nieuwe info wordt er dus een nieuwe schets gemaakt. Af en toe zelfs een echt 3D model om het beter te visualiseren. Bij een medium ontwerp kun je denken aan meubels, lichten en vloeren. 

  1. Definitief ontwerp 

Hier wordt alles perfect uitgewerkt nadat jij de go hebt gegeven. Het ontwerp is klaar, nu moet het uitgevoerd gaan worden. De partijen die met het ontwerp aan de slag gaan moeten duidelijk weten wat ze moeten doen. Er worden daarvoor verschillende werktekeningen gemaakt. Voor onder andere de bouw, installaties en kleuradvies. 

  1. Realisatie 

Tijdens de uitvoering heb jij een centraal aanspreekpunt waar je bij terecht kunt met vragen over het hele proces. Ook hier wordt het meeste werk uit jouw handen genomen. Er zijn namelijk nog genoeg andere die met het interieur bezig zijn. Denk aan meubelmakers, schilder en winkels. 

  1. Stylen 

Dit is voor velen altijd het leukste gedeelte. Al het verf zit op de muren en de meubels zijn vaak snel geleverd. Nu is tijd om de puntjes op de i te zetten. Vaak kun je dit al zelf doen, maar de specialist kan je nog steeds advies geven over waar iets het leukst staat. Verder is het helemaal aan jou hoe je de ruimte wilt aankleden met bijvoorbeeld planten of kunst. 

Het duurt misschien een poos, maar dan heb je ook zeker wat. Het is fijn om er iemand bij te hebben, waar je op kunt leunen tijdens zo een groot proces. Zodra het klaar is, heb je er ook voor een lange tijd geen omkijk meer naar. 

 

https://www.eurodesk.nl/moderne-kantoorinrichting/